Close
Book Your Reservation

Bel: 0541 351983

Ooracupunctuur

Ooracupunctuur /auriculotherapie is een moderne ontwikkeling binnen de acupunctuur.

Op de oorschelp vindt men een projectie van het gehele lichaam. Op deze wijze kan men elk onderdeel van het lichaam als reflexzone op de oorschelp terugvinden. Op de oorschelp kunnen ongeveer 360 reflexzones worden vastgesteld. Ieder orgaan of gewricht staat in verbinding met een of meer reflexzones in de oorschelp.

Ooracupunctuur is van Chinese oorsprong maar de Franse arts Dr. Paul Nogier was de eerste die uitgebreid studie heeft gedaan naar de verbanden tussen aandoeningen, organen en punten op het oor.

Ooracupunctuur bestaat voornamelijk uit het geven van prikkels aan het oor om een zelf genezend vermogen van het lichaam te stimuleren. De oorschelp is het reflexgebied van het zenuwstelsel waarop de klachten zich afspiegelen.

Voor de oor acupunctuur worden naaldjes gebruikt deze zijn zeer dun en zo goed als niet voelbaar Deze naaldjes blijven 20 tot 30 minuten in het oor. Als een langere behandelingen tijd nodig is kan ervoor gekozen worden om verblijfskogeltjes te plaatsen. Deze verblijfskogeltjes zitten dan achter een pleistertje, deze pleister is zo goed als niet zichtbaar.

Bij welke klachten kan ooracupunctuur hulp bieden:

Ondersteuning bij stoppen met roken.
Tennisarm & Golfelleboog  .
Nek- en schouderklachten.
Vermoeidheidklachten.
Overgangsklachten.
Maag- en darmklachten.
Ondersteuning bij afvallen.
Allergie & hooikoorts.
Sportblessures .
Hoofdpijn & Stress .
Rugklachten.
MediStone staat je graag te woord om al je vragen over oor acupunctuur te beantwoorden.